09 november, 2007

San Marino, Pisa

4. päev.

Alustuseks paar küsimust Itaalia kohta. Kas teie teadsite, et ka Itaalias kasvatatakse riisi ja siidiusse? Mina ei teadnud, aga pidavat tõsi olema... Eks kunagi kui aega saan uurin selle kohta.
Lisaks mind üllatas, et nad "venitavad" (spalaar? = puud suunatakse kasvama kahes suunas, et kõik oksad saaksid võrdselt valgust) oma puid, et saada parimat tulemust saagi näol. Väga veider.

Äratus ja hommikusöök kohalikus hostelis "Dante". Seekoht meeldis mulle. Ööbimine oli olnud küll kõikuvatel naridel, kuid ... hommikul avastasin suure söögisaali ja mängusaali. Seal oli ikka mõeldud, mida kõike noored teha tahaksid. Lisaks oli vastuvõtulaua juures mitmes keeles tervitused... Eesti keelt küll polnud, aga jaapani oli. Seega sobib! ;)

Hostel "Dante" söögisaal

Õhutemperatuur näitas hommikul 13 kraadi sooja. Ei midagi meeldivat Itaalia kohta ;) Asusime teele San Marinosse. Ehk seal on soojem...
San Marino on väike armas linnriik "künkal". Ilm seekord soosis meid ja me saime nautida päikest ja väljas söömist. San Marino on koht, kus tasub shopata. Nii odavat nahka pole ammu müügil näinud. Minul oli idee omastada nahkjakk, kuid paraku oli aega liiga vähe ja ei kohanud ühtegi selist poodi. Ostsin siis lohutuseks endale õlakoti. Pilte sellest linnast ei ole, kuna kogu aeg kulus nautimisele.
Edasi viis tee Pisasse, et vaadata oma silmaga üle see viltune torn. See linnake meeldis mulle. Esiteks seal oli Leonardo da Vinci tänav, armsad tänava numbrid majadel ja lisaks "kohustuslikule" sai liikuda ka vabalt valitud suunas. Kõrvaltänavad on alati ju huvitavamad. Muidugi ei saa jätta mainimata suurt viltust torni. See oli ka vahva iseenesest. Mina muidugi peaks öösel sinna minema. Mulle nimelt ei meeldi turistide hordid. Eks see oli ka põhjus, miks kõrvaltänavatele seiklema ronisin. Ainus negatiivne asi oli, et isegi selles linnas ei ole võimalik osta marke. Neid kas ei müüda üldse või on otsa lõppenud.

Edasi suur shoping toidupoes ja jätkus sõit Rooma. Seal näitas termomeeter juba 22 kraadi sooja. Vahepealset temepratuuri kõikumist ei tea, aga ilmselt oli Pisas veel soojem, kuna seda linna imetlesin vaid T-särgi väel.

Ööbimiskohaks Camping Village Roma. Pildil meie "kuut" Rooma serval. Aga viriseda oleks patt, isegi pesemisvõimalus oli seal olemas :D Ja buss viis hommikul otse Vatikani :D

2 kommentaari:

Liina ütles ...

Soovitan sulle soojalt http://www.rahvaraamat.ee/?id=62&no=R061220&PHPSESSID=f803500e6cf0fe26eed9c43c01f5c90e

Proua Pelikan ütles ...

olen seda raamatut korduvalt lehitsenud. aga kuna hetkel ei ole aega üldse lugeda, siis ei hangi endale ahvatlusi ;)