09 november, 2007

Kojusõit

7. päev.
Algas tagasi tee Roomast ja ööbimine Austrias. Majutus samas hotellis kui minnes (Gasthof Jaritz). Seekord oli meil raskusi majja pääsemiseks. Nimelt oli eremees meid ära unustanud ja sulgenud maja ukse. Õnneks reageeris ta koputile. Viskasime kiirelt asjad tuppa ja läksime nautima taas väikest mägiküla Semriach'i. Kuna oli kõigi pühakute päev olnud, siis küla surnuaed oli täis küünlaid. Vapustav vaatepilt. Ilm oli karge ja siis need küünlad ja see mahe valgus. Super! Küla taas üle vaadatud asusime otsima kohta, kus mekkida veini. Seekord olime valivamad ja võtsime rahva rohkema koha. Eelmine kord oli seal lastedisko ja seega ei trüginud uudistama. Esimene reaktsioon oli, et kus kõik naised on?! Hiljem selgus, et naised nautisid istudes ja mehed leti ääres seistes oma reede õhtut. Teenindaja oli sõbralik ja koht nauditav. Nagu sõpradel oleks külas.
Peale seda tuli magus uni meile armsaks saanud toakeses.
8. päev. Hommikul oli äratus varajane ja sedavõrd armsam meie võõrustada, kes pakkus kõigile meie maja elanikele õuna, mida ta eelmine õhtu oli tuppa toonud. Sinna läheks veel tagasi! Kõik oli nii kodune (vaata varasemat postitust, 2. päev vms). Edasi tuli hvastijätt Alpidega ja igav Tšehhi ja Poola maastik. Tšehhis anti võimalus raha raisata ja kõik kasutasid seda usinalt. Päris palju soodsaid riideid ja jalanõusid oli... Ööbimine Poolas "Baroni" hotellis. Väidetavalt kolm tärni... Seekord nii palju ei vedanud ja pidime leppima tavatoaga (minnes olime ju Vipid :D)
9. päev. Päev taas täis sõitu ja ainult sõitu. Suuri peatusi ei tehtud, kuna kõik igatsesid koju. Peale Poola, Leedu, Läti läbimist jõudsime õnnelikult Eestisse. Eesti võttis meid vastu lumega. See oli veidi ehmatav, aga samas nii armas. Oma koju saabusime veidi enne 23:00. Issi oli meile kütnud sauna ja see oli nii mõnus.
Saigi reis läbi ja algab tavaline töö-elu :)

1 kommentaar:

Proua Pelikan ütles ...

Kellele teie toote kinke välisreisidelt? Meie toome tervele perele... Näiteks see aasta olid meil külla tulnud hiired ja isegi nemad said Itaaliast pärit shokolaadi :P