24 juuli, 2007

Alta

4. päev jätkasime oma teekonda Alta suunas läbides Stabbursdaleni rahvuspargi. Altas ootasime meid ees üle 6000 aastased kaljujoonistused ja need mulle meeldisid! Kohalikuks giidiks oli ka armas tütarlaps Tromsøst ja kes tegi veel kõvemat häält kui Anneli praksis lauldes! Alta pidavat olema ka kauaaegse lõhepüügitraditsiooniga kuulus kalurite linn... Kala igatahes seal ei näinud ;)

Selline näeb välja Alta kaljujoonistus originaalis... st samblast puhastatud ja alkoholida ära pestult.Selline aga turistidele paremini nähtavaks tehtuna.

Küsimus suurele ringile: Mitu naist ja mitu meest on paadis? Need kriipsud üleval on muide ujuvad põhjapõdrad. Nad pidavat hästi ujuma, üle fjordide ja puha ;)

Edasi viis tee Narviki suunas, vahepeal paar foto-stopi ja taas edasi. Tee täis ilusaid vaateid (Lygeni Alpid) ja lobamist Naabrinnaga.
Väike suveniiri ostmise peatus. Ma küll eelistasin lund minna katsuma, sest esimest korda avanes see võimalus. Siiani olin lund vaid mägede tippudes näinud. Aga enne bussi asumist jooksin putka juurest läbi ja küsisin luba ka lapimehe pildistamiseks :) Ta oli lahkelt nõus. Vihma küll oli hakanud sadama, aga ta ronis oma pesast välja ja poseeris uhkelt :)

Vahepeal väike peatus Maaselvi kose juures. Imetlesime kaskaade ja koske ja nautisime kohalikku jooki... Paraku kõik see tähendas, et jõudsime Narviku liiga hilja ning jäi ära sõit köisraudteega, juba teist korda sel aastal! Kuigi minu lohutuseks räägiti, et ilm oli ka halb ja et tegelikult polegi sealt midagi näha ja kutsuti suusatama... Hea küll siis, katsun suusatama talvel jõuda. Kes tuleb minuga kaasa? Narvikis oli lisaks ka väike probleem majutusega, aga ... tuleb tunnistada, et kohalik teater oli ka vahva... Me aknast jälgisime töötajate žestikuleerimist ja lisasime ise sinna teksti ja .. aeg möödus õnneks suhteliselt kiiresti :) Lõpuks saime oma majakese kätte ja vajusime unne, et valmistuda järgnevaks päevaks.


Meie küla Narviki seraval hommikul... Esimene päikseline päev sel reisil :)

Kommentaare ei ole: