16 juuli, 2007

Brac, Bol

Katsun jätkata oma muljete kirja panemist, kuigi see on keeruline... Uued muljed on peale tulnud, kuid loodan oma märkmiku abiga ajas tagasi minna... Pillekas sina võid julgelt täiendada! Tegelikult objektiivsuse huvides oleks see isegi vajalik ;)
5. päev.
Väga segane hommik... aga lõpuks saime liikuma. Seekord oli plaanis teha Splitist väljasõit mõnele saarele. Hommik oli aga veninud ja saarte valik seetõttu peaaegu olematuks muutunud. Otsustasime siis ainsa valiku teha ja minna ikka Bracile... Alternatiiviks oleks olnud päev Splitis.

Brac ei asu just väga kaugel üle mere ning seega saime seal veeta mõnusa päeva. Kohe kohale jõudes otsustasime sõita saare teise otsa, palju kiidetud Boli asulasse. Ei oskagi öelda kas tegu on linna või külaga. Sõit läbi saare oli vapustav. Mööda serpentiine ikka üles ja ülespoole... Vaated olid imelised. Kohale jõudes tormasime kohe randa, sest ega aega palju polnud 2-3 h kuni oli aeg viimasele bussile ronida ja tagasi teele end asutada. Randa viis tee mändide all. Mulle meenus kohe minu armas suvituskoht Eestis, Matsi rannas. Sama lõhn. Ainus erinevus oli korralik tee, paistev helesinine vesi ja palju müüjaid. Seekord suutsin neist suhteliselt rahulikult mööda kõndida... Rannale lähenedes võtsime erinevad suunad ja ... mina sattusin nudistide rannale. Tuleb tunnistada, et päris mõnus oli... Võtsin suuna kaljusemale rannikule, valisin endale oma väikese nuki ja asusin nautima. Super! Vahepeal sulpsasin vette, korjasin teokarpide jäänuseid ja siis taas oma kivi otsa... Seda hetke ma nautisin. Olek nagu paradiisirannas. Nii mõnedki said sealt sõnumeid, et mul on hea.
Vaade minu kaljunukilt... püüdsin inimesi mitte jäädvustada, sest mine tea, kas nad sellesse ka nii rahulikult ja rõõmsalt oleks suhtunud... Teine vaade on mitte nudistide rannale.

Peale seda tiir maasäärele peale ning rahulikult tagasi... Seekord plaaniga endale osta mõnus kaelaehe. Esialgu kahjuks seda lemmikut ei näinud ja ostsin teistsuguse... heleroosa... Hiljem nägin ka seda õiget, aga siis hakkas rahast kahju...
Väike jalutuskäik kohalikus külas ja ootaski ees tagasisõit. Spliti jõudes väike asjadest vabastust ja linna uudistama. Mulle meeldis Splitis. Seal oli hea. Kuigi ega me eriti seal ringi ei kolanud... Promenaadil esinesid Norra muusikud (laulud jumalast nagu arvata võite) ja ... palmide all sumedal suveõhtul on vahva!
Esimene kallistus palmiga ja vaade öisele merele ja linnale... Tahaks sinna tagasi. Seal oli hea.

Kommentaare ei ole: